background-image
 

 

De praktijk

Hieronder staan twee reacties van ouders met kinderen die met drugs te maken hebben gehad. Het ging niet altijd goed. Ze vertellen hoe zij reageerden. Zou jij ook zo reageren? Lees hun reactie en geef je mening.

  • Foto op facebook

    Ik zag op het facebook account van een vriend van mijn zoon een foto voorbijkomen van het festival waar ze met z’n allen naartoe waren. Het was een foto van mijn zoon met nog 3 vrienden. Uit de reacties op de foto begreep ik overduidelijk dat ze allemaal behoorlijk onder invloed waren, van pillen. Ik ben me rot geschrokken. En werd vervolgens heel boos. Ik heb mijn zoon hier direct mee geconfronteerd toen hij weer thuiskwam. Enorme ruzie gekregen natuurlijk, maar ik vind dat hij echt te ver is gegaan en bij het volgende festival blijft hij mooi thuis. (moeder van Derek 17 jaar)

    Zou jij dit ook zo doen?
  • Drugs en seks

    Van mijn ene dochter (20) hoorde ik dat mijn andere dochter (18) een soa test had laten doen. Ze durfde me het zelf niet te vertellen, ze schaamde zich ervoor. Ben toch met haar gaan praten en hortend en stotend kwam het verhaal eruit. Ze was op een feestje en had een pilletje genomen en toen zonder condoom met een jongen naar bed gegaan. Gelukkig is het goed afgelopen en was er niks mis, maar ze had wel spijt. Ik heb haar verteld dat ik het heel goed vind dat ze een soa test is gaan doen. Ik was zelf wel geschrokken dat ze zo onvoorzichtig was. Maar ik wil vooral dat ze het me wel durft te vertellen.

    Zou jij ook zo reageren?


Wil je meer weten over hoe je met je puber over seks kunt praten, kijk ook eens op www.uwkindenseks.nl.
Volgende  

Dit is een website van: hoepakjijdataan.nl