background-image
 

 

Als het misgaat


Al ben je een fantastische ouder, je kunt niet altijd voorkomen dat jouw kind problemen ontwikkelt met drugs. Veel kinderen met een drugsprobleem ontkennen dat. Maar ook al erkent je kind dat wel, dan nog is stoppen vaak een moeizame weg. In beide gevallen is opvoeden een extra zware taak.

Kom je er zelf niet meer uit, dan is het goed om hulp te zoeken. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huisarts of een instelling voor verslavingszorg. Je kunt ook anoniem bellen, mailen of chatten met de Drugsinfolijn (0900-1995 of kijk op drugsinfo.nl voor meer informatie). Instellingen voor verslavingszorg bieden vaak ook ondersteuning voor ouders. Daar kun je ook terecht als je kind zelf geen hulp wil. 

Bekijk hieronder het verhaal van Tim. Met hem ging het mis. In het filmpje vertelt hij openhartig over hoe hij al jong in de problemen kwam met alcohol en drugs. Over het contact met zijn ouders in die tijd en hoe hij er weer bovenop kwam.Heel af en toe gaat het helaas echt helemaal mis. Diana verloor haar zoon aan de gevolgen van oververhitting door XTC. In het filmpje vertelt ze hierover en geeft ze adviezen aan andere ouders.


Dit is een website van: hoepakjijdataan.nl