background-image
 

 

Gebruikt mijn kind?


De meeste jongeren gebruiken geen drugs, maar onder jongeren die vaak uitgaan ligt dat anders. Jongeren en jongvolwassenen die regelmatig naar festivals en grote feesten gaan, hebben vaker ervaring met uitgaansdrugs dan gemiddeld. Vooral drugs zoals XTC, speed en lachgas zijn bij hen populair. Aan dat gebruik kunnen flinke risico's kleven. Op deze site vind je informatie over uitgaandrugs en over de rol die je als opvoeder kunt spelen.

In dit deel lees je:

  • Houdt jouw puber van spanning en sensatie? Of is je kind erg impulsief? Dan kunnen uitgaansdrugs wel eens wat aanlokkelijker voor hem zijn dan voor veel anderen. Lees er hier meer over.
  • Waarom lijkt een puber aan de keukentafel soms heel verstandig, en niet als ze met vrienden op een feest is? Bekijk hier een animatie die laat zien hoe de hersenen van een puber werken als het gaat om risico’s nemen of verstandige beslissingen nemen.
  • Als kinderen klein zijn, spelen ze thuis en ken je alle vriendjes en ook hun ouders. Als ze ouder worden, verandert dat. De uitdaging is om toch zicht te houden op je kind. Hoe zit dat bij jou? Weet jij waar je kind mee bezig is? Doe hier de test.
  • Bekijk hier wat jongeren die wel eens uitgaansdrugs gebruiken vertellen over uitgaan, wat vinden ze leuk, waar gaan ze heen? En waarom gebruiken ze daarbij uitgaansdrugs? 

Dit is een website van: hoepakjijdataan.nl